Avond vierdaagse

Voor de  tweede maal werd door een aantal leden van O.K.K. in groepsverband deelgenomen aan deze wandeltocht.

Onder begeleiding van een aantal ouders werd met enthousiasme op maandagavond 3 juni gestart met de 5 km tocht, onderweg werden de lopers en begeleiding door verzorgers van een natje en een drankje voorzien.

Keurig netjes en voorzien van trainingsjassen met het O.K.K. logo, werden de 4 avonden door Den Helder gelopen en zo een stuk reclame gemaakt door de vereniging

Nadat de intocht was voltooid werd O.K.K. uitgeroepen tot winnaar van de beste en netste  5 km wandelaars van deze vier avonden en zo mocht men een mooie beker in ontvangst nemen. Welke in de prijzenkast ten toon gesteld zal worden, naast deze beker werd ook de groepsprijs in ontvangst genomen en ook die komt ernaast te staan

We mogen zeker stellen dat de weergoden de lopers goed gezind waren en men alle avonden droog aan de finish kwam.

Alle mensen die hebben mee geholpen met het organiseren en begeleiden en de verzorging namens de vereniging heel hartelijk dank en hopelijk wordt volgend jaar weer deelgenomen.

(We moeten de beker verdedigen) dit was goede reclame voor onze vereniging.

 

 

 

 


zaterdag 18 mei werd in sporthal Groeneweg te Schagen de finale van de Rayon competitie gehouden. Via de drie voorwedstrijd had Amelie van Gurp zich weten te plaatsen voor deze eindstrijd.

Begonnen werd op het onderdeel Sprong wat zeker niet haar sterkste toestel is maar ze behaalde deze keer een prima resultaat. Op de brug wist ze de hoogste score van alle deelneemsters in deze klasse te behalen en daarmee werd de basis gelegd voor het eindresultaat. Jammer was dat Balk dit keer niet zo goed ging , maar ze herstelde zich prima bij haar vrije oefening. Zodoende mocht ze plaats nemen op het ere podium en een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen.

Ook had ze zich zondag geplaatst voor de Regionale finale welke ook in dezelfde hal werd plaats vond. Gestart werd met Balk en deze maal ging het beter als de dag ervoor. Op het tweede toestel van deze wedstrijd, vrije oefening, moest ze na het eindigen van haar oefening geblesseerd opgeven met een vervelende blessure. Zodoende kwam ze in de uitslag van deze wedstrijd niet voor, heel jammer

Maar toch kan Amelie terug kijken op een mooi en goed seizoen en nu op naar het volgend jaar


Succes voor O.K.K. 

Zaterdag 11 mei stond in het teken van de recreatie wedstrijden welke in sporthal "Marsdiep" werden gehouden. Op vrijdagmiddag werd met behulp van een aantal ouders de tribunes neer gezet en en de stoelen naar beneden te halen en werd door de turnsters van de selectie de zaal ingericht.

Zaterdag om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de wedstrijden, de dag was onderverdeeld in drie dagdelen met ongeveer even veel turnsters in een wedstrijd ronde en in de middag kwamen daarbij ook de turners nog in actie. In een vlot tempo werden de wedstrijden afgewerkt en de prijzen uitgereikt zodat we om 14.00 uur gereed waren met het officiële gedeelte en gestart kon worden met het opruimen.

 

Ook hier waren weer een aantal ouders die zich hadden aangemeld om te helpen de spullen weer op te ruimen en alle toestellen weer in de bergruimtes te plaatsen. Opmerking van een enkele ouder was: dat het wel leuk was om te helpen. Daar er hard werd gewerkt was na 35 minuten alles opgeruimd en kon men in de kantine onder het genot van een drankje nog even na praten over een geslaagd evenement.

 

Een woord van dank aan allen die mee geholpen hebben deze dag tot een goed einde te brengen o.a. de mensen van de kassa, kantine, diegene de jury van koffie heeft voorzien, stagiaires en ouders die geholpen hebben opruimen de leiding van O.K.K. door dit succes hopen we dat bij een volgend evenement we weer een beroep kunnen doen op deze mensen en dat er ook nieuwe vrijwilligers opstaan om te helpen.

 

De wedstrijden zelf verliepen voor O.K.K. meer dan voortreffelijk er werden dan ook vele medailles uitgereikt aan deelnemers van onze vereniging. Er kon ingeschreven worden in diverse categorieën  (leeftijd gebonden) en op 2 niveaus, O.K.K. was in alle niveaus vertegenwoordigd en met succes

Jammer we hebben niet van iedereen een foto gekregen 

 

Pre instap/instap (Niveau 1)                                   Jeugd 1  (Niveau 1)

1e  Cleysha Farrel                                                       1e  Jorinda Zhou

2e  Lizzy Demoitie                                                      4e  Sanne Stam

3e  Angelique Kuipers

4e  Jalee-An Bernardina                                           Pre Instap 1 (niveau 2)

9e  Imogen Pronk                                                       1e  Fay Pater

 

Pupillen 1  (niveau 1)                                              Pre Instap 2  (niveau 2)

1e  Mirab Zulfiquar                                                    3e  Evelien Bais

                                                                                           5e  Isabella Hoogendoorn

                                                                                          7e  Isa Zoutzeling

 

Jeugd  (niveau 2)                                                     Jongens Pupil/Instap  (niveau 1)

1e  Silvie Verdoes                                                       2e  Jasper Beuger

5e  Amaris Jansen                                                     3e Leroy Budianto

9e  Charissa de Vries                                                4e  Pim Hoelandt

10e Tatiana Carvalho                                               5e  Jort van Gent

 

                                                                                         Jeugd 1/junioren

                                                                                          3e  Sven Braat

Instap/Pupillen 1  (niveau 2)

2e  Jowella Simonis

5e  Romy Bieze

6e  Aisha van Pruissen

 

9e  Olivia Rebejko


Toestelkampioenschap

Zaterdag 13 april 2019 werden in sportcentrum Sloten te Amsterdam de toestelkampioenschappen van Regio Noord Holland in de derde divisie gehouden.

Hier kunnen diegene die in een vierkamp altijd een sterk toestel hebben in aanmerking komen voor een van de drie medailles per toestel.

Bij de Instap was Dena Putters diegene die op vrije oefening een hele mooie 2e plaats behaalde en zodoende op het ere podium mocht plaats nemen. Ook op de andere toestellen zat ze er dicht bij, maar kwam toch enkele plaatsen tekort voor ere metaal

Bij de pupillen 1 heeft Gwenna Freeth haar beste wedstrijd van het seizoen geturnd door op alle toestellen ruim boven de 12.00 punten te scoren, haar beste toestel was ditmaal sprong met een hele knappe 5e plaats

Bij de pupillen 2 waar Stacy Hoogendoorn - Miray van Boven en Nikki Buis uitkwamen waren de resultaten heel wisselend. Zo behaalde Miray v Boven haar beste score op het onderdeel Sprong met een 9e plaats. Voor Stacy was dit de Balk met een 13e plaats en Nikki Buis behaalde met een 8e plaats op Sprong haar beste score. Op de andere toestellen werden goede momenten afgewisseld met teleurstellingen. Maar aan het einde van dit seizoen mogen we  constateren dat er nog voldoende werk is voor komend seizoen.

Bij de jeug N4 heeft Janie van Dorland nergens grote fouten gemaakt en over alle vier de toestellen naar behoren geturnd, haar beste score deze dag was de 13e plaats op Brug en ook Balk en Vloer gingen naar wens.

Bij de junioren werden toch wel verrassende scores genoteerd, Zo behaalde Fabiënne Bouma een 4e plaats op Sprong en een5e plaats op Vloer. Isha de Wijn noteerde een 6e plaats op Balk en een 10e  plaats op Brug. Julia van Veen behaalde haar beste score bij het onderdeel Sprong met een hele mooie 7e plaats en op Brug noteerde ze de 12e plaats. Ook bij deze wedstrijd lagen de cijfers weer zeer dicht bij elkaar met soms 3 turnsters op de zelfde score.

Ook Nathaniëlla Adriana heeft zeer wisselend geturnd, zo ging haar Balk oefening niet geheel naar wens en werd daarmee toch nog 12e, terwijl op vloer ook niet alles er uit kwam wat ze trachtte te doen, vooral omdat de vrije oefening vloer niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet en ze bijna achter een plakband bleef hangen, maar een 12e plaats was hier het hoogst haalbare.

 

Voor alle turnsters in de derde divisie is het seizoen ten einde en kunnen we gaan bouwen voor het volgende seizoen.


Halve finale

Zaterdagmorgen 23 maart om 9.00 uur startte Dena Putters haar wedstrijd in de landelijke halve finale te Helmond. Op het eerste onderdeel de vrije oefening ging het al direct mis, bij het achterover gaan gebeurde iets wat nog nooit heeft plaats gevonden maar ze ging scheef en daar lag ze, gelukkig bleef ze heel positief. Op Sprong werd wel wat hersteld al kan je daar niet veel punten inlopen op de concurrentie. Ging het inturnen op Brug super de wedstrijd ging toch wat minder en dan loop je te veel achterstand op. Maar de Balk oefening was ditmaal van een heel hoog niveau waarmee ze tevens de hoogste score op dit toestel behaalde, maar de schade kon niet meer hersteld worden en zo eindigde ze in haar eerste grote landelijke wedstrijd op de 20e plaats. Hopelijk was dit een goed leer moment en overkomt haar dit niet nogmaals, gezien haar uitlatingen bleef ze er vrij kalm onder.

 

 

Jokercup

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart werden in de Zuiderzeehal te Wieringerwerf de jokercup wedstrijden voor de divisies 4 tot en met 6

Zaterdag werd in de categorie jeugd 2 deelgenomen door Amelie van Gurp. Gestart werd op Balk en daar zette ze een goede oefening neer en was ze zeer tevreden met haar score. In de tweede ronde liet ze een nette vrije oefening zien en ook hier meer dan tevreden met de behaalde score. Ook over haar Sprong was ze heel blij daar het de laatste weken niet erg naar wens ging. Besloten was om op het toestel Brug de joker in te zetten om zo de dubbele punten te behalen, dit pakte heel goed uit en ze behaalde hier dan ook de hoogste score. Door dit resultaat werd ze 3e in het eindklassement.

 

De zondag was gereserveerd voor de 4e divisie en daar kwam Ziva Hofman bij de pupillen 1 in actie. Ook hier werd gestart op het onderdeel vloer en tot een ieder zijn verbazing turnde ze deze heel netjes en haalde ze een prima score. Ook sprong ging goed en de verschillen zijn daar nooit groot en zo ook op deze wedstrijd. Ook Ziva had gekozen om de joker in te zetten bij Brug en daar had ze geen spijt van want er werd een prima oefening geturnd.

Als laatste moest ze nog naar Balk en dit is zeker niet haar sterkste oefening, jammer dat ze er af moest want dat scheelt veel punten. Dit was veruit haar beste wedstrijd en kan ze tevreden op terug kijken.

 

Utrecht

Zondag 24 maart ging Yuri Seegers naar Utrecht om daar te strijden voor een plek in de Regionale districtkampioenschap. Yuri heeft een goede wedstrijd geturnd maar de tegenstanders waren deze keer te sterk om zich bij de besten te plaatsen.

 

maar ook voor Yuri geld dat dit zijn eerste seizoen als wedstrijd turner is en dat het duidelijk een leer jaar was. Met meer trainingstijd zal het zeker beter gaanTop weekend bij O.K.K.

 

Als gastvereniging heeft sportvereniging O.K.K. in het weekend van 2 en 3 februari een 300 tal turnsters mogen begroeten

Dit was de tweede voorwedstrijd in de 6e tot en met de 4e divisie voor plaatsing naar het Regiokampioenschap. Vrijdagavond werd begonnen met het leggen van de wedstrijdvloer en opzetten van alle benodigde toestellen.

 

Zaterdag morgen om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste van de geplande acht wedstrijden. In een vlot tempo werd er geturnd en door de jury de beoordelingen verwerkt en de juiste score te noteren. Een 8 tal jurymeisjes bracht de scorebriefjes naar de borden alwaar ook weer mensen de juiste eindscore op het bord vermelde zodat het publiek op de hoogte bleef wat hun favoriet op een toestel wist te behalen.

Deze dag werden rond de klok van 18.30 uur de laatste medailles uitgereikt. Daarna nog even de zaal nakijken en het achtergebleven afval verwijderen, nog een drankje in de kantine en zo konden we tevreden naar huis gaan.

 

Zondagmorgen werd wederom om 9.00 uur gestart met het vervolg en ook nu werd het schema goed gehaald.

Nadat wedstrijd zeven was afgelopen mochten we de wethouder van sportzaken begroeten die bereidt was om de prijzen om te hangen bij de winnaars. Deze wethouder gaf wel aan dat de ingang niet eenvoudig te vinden was, maar dat het een prachtige accommodatie was. Ook verwonderde hij zich er over dat er zoveel publiek aanwezig was en dat de sporters gedisciplineerd waren.

Na deze lovende woorden werd gestart met de laatste wedstrijd van deze dag en dat waren de senioren in de 4e divisie. Om 17.30 konden de laatste prijzen worden uitgereikt en restte nog het opruimen.

 

Jammer dat er geen mannen waren om op te ruimen dat er nog mensen zijn opgehaald om te helpen met de vloer weer in de container te zetten, dit is mannenwerk want een kar met vloerdelen weegt rond de 500 kilo.

Alle dames die wel aanwezig waren om op te ruimen HEEL - HEEL  hartelijk dank.

 

Verder bedanken we alle jurymeisjes, kassa medewerkers, stagiaires, klokkers en scoreborden bediendes, alle medewerkers in de zaal o.a. catering en bijkomende werkzaamheden en de mensen van de kantine en mochten we iemand vergeten u wordt zeker bedankt.

Zo konden wee om 20.00 uur de zaallichten doven en terug kijken op een geslaagd weekend

 

 


Goud op voorwedstrijd

 

Zondag 27 januari werd koers gezet naar Amsterdam voor de tweede landelijke voorwedstrijd turnen. Deze wedstrijden zijn kwalificatiewedstrijden voor deelname aan de landelijke halve finale later in het seizoen. Men moet heel goed turnen omdat maar weinig turnsters doorstromen naar deze wedstrijden.

Gestart werd met Gwenna Freeth bij de Pupillen 1 N3, ze heeft hele goede momenten afgewisseld met hele domme pech. Zo haalde ze op Sprong haar beste score met een 19e plaats, maar vergat ze twee elementen op de Balk en dat kost 4,00 punten waardoor een goede klassering uitgesloten was met een 32e plaats in het eindklassement.

 

In de tweede wedstrijd  kwamen de turnsters uitkomende bij de pupillen 2 N3 in actie en ook hier werden goede en minder goede momenten afgewisseld.

Nikki Buis Turnde haar beste oefening op de vrije oefening met een 20e plaats maar maakte onnodig veel balans fouten op Balk, zij behaalde een 22e plaats in het eindklassement.

Ook Miray v Boven wist vooral op Balk goed te scoren met een 14e plaats maar kwam op Sprong niet helemaal goed uit, maar toch werd een 25e plaats behaald

Stacy Hoogendoorn had duidelijk haar dag niet hoewel het bij Sprong met een 13e plaats hoopvol was, ging vrije oefening in het geheel niet. Maar met een 29e plaats (van de 40 deelneemsters) kan ze tevreden zijn.

 

Bij de Junioren werd beter geturnd dan in de eerste wedstrijd, maar waren top klasseringen in het eindklassement nog ver weg.

Julia van Veen behaalde met een 6e plaats op Sprong haar beste klassering en ook haar 18e plaats in het eindklassement was best goed te noemen voor een eerstejaars Junior.

Fabiënne Bouma verraste ons allemaal door als allereerste turnster op de Balk te moeten en daar gelijk een topscore neer te zetten en de 2e plaats op dit toestel. Jammer dat op vrije oefening te veel foutjes werden gemaakt met als resultaat een 22e plaats aan het eind.

Deze dag had Isha de Wijn een totale offday, alleen Brug met een 17e plaats was ze tevreden over, maar op de andere toestellen ging het in het geheel niet met als resultaat een 25e plaats in het eindklassement van de 34 deelnemers.

 

Bij de senioren waren de 60 deelneemsters verdeeld over drie wedstrijden. Jammer was dat Amber geblesseerd en Nathaniëlla geveld door de griep verstek moesten laten gaan.

Maar Zoë den Boer startend in de eerste wedstrijd ging direct goed van start met een prima Brug oefening. Ook op Balk werd een verrassing genoteerd door een oefening te turnen met weinig fouten. Op Vloer werd gekozen voor een oefening zonder risico en dat pakte goed uit. Op het laatste toestel Sprong heeft ze en geweldige overslag met hele draai gemaakt en een prima landing.

Bij de eerste tussenstand stond ze met een totaal score van 43,95 punt op de eerste plaats. Ook in de tweede ronde was er geen enkele turnster die deze score bereikte en nam de spanning toe. Na afloop van ronde drie werd de totale einduitslag bekend gemaakt en was de eerste plaats nog steeds voor Zoë. Gestart als allereerste turnster op Brug heeft ze daar de hoogste score geturnd van allemaal en ook op Sprong was ze de beste, verrassend was wel de 7e plaats op Balk

Met dit resultaat behaalde ze deelname aan de halve finale om het Bondskampioenschap

 

O.K.K. heeft nu met Dena en Zoë twee deelnemers aan de halve finale.