Onderlinge wedstrijden OKK

In mei en juli organiseerde OKK onderlinge wedstrijden voor de meisjes van de recreatie turngroepen. Hieraan doen geen andere verenigingen mee, alleen leden van de eigen turngroepen. De eerste wedstrijd werd gehouden tijdens de reguliere lessen op donderdag 24 mei. Iedereen deed hieraan mee. Publiek was van harte welkom en de meisjes deden hun uiterste best om alle oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Uiteraard werd er bij elk toestel gejureerd en punten gegeven. Tot verrassing van veel meisjes kwam juf Ineke ook om te jureren en te begeleiden. Zij heeft deze groepen veel jaren les gegeven tot einde 2017. Ze vond het super leuk om nog eens te komen helpen en iedereen weer te zien turnen.

 

Voor de tweede wedstrijd op zaterdag 7 juli moest je je opgeven. Hier konden medailles verdiend worden. De belangstelling was groot en er kwam veel publiek kijken. Wel 23 meisjes deden mee. Voor deze dag waren er hier en daar toch wel wat zenuwen, maar dankzij de hulp en begeleiding kon iedereen het beste van zichzelf laten zien. Tijdens het optellen van de punten werd er gesprongen en pret gemaakt op de airtumbling. Ook de kinderen uit het publiek deden mee.

 Alle turnsters namen een welverdiend hartelijk applaus in ontvangst. Iedereen heeft het beste van zichzelf laten zien en mag daar trots op zijn. Aan menig turnster werd een medaille uitgereikt en er was een schitterend diploma voor iedereen.

 Er is altijd hulp nodig tijdens wedstrijden om de turnsters te begeleiden bij de toestellen en om te jureren. Maar ook de toestellen moeten neergezet en weer opgeruimd worden. Hartelijk bedankt Long, Kathinka, Cora en Natie!!!

 Omdat alle aandacht van de begeleiding tijdens de wedstrijd uitgaat naar de turnsters zijn er geen actiefoto’s gemaakt, alleen van de prijsuitreiking. Terwijl de actiefoto’s juist het leukst zijn. Ongetwijfeld zijn er door het publiek ook foto’s gemaakt. Het zou leuk zijn als er enkele op de website gezet mogen worden. U kunt ze sturen naar info@okkdenhelder.nl met de vermelding “onderlinge wedstrijd”.

 


Toestel kampioenschappen

 

Verrassing bij toestelkampioenschappen te Beverwijk.

Zaterdag 23 juni werd de laatste wedstrijd van de Regionale turncompetitie afgesloten met de individuele toestel wedstrijd.

Nadat zich vier turnsters voor deze wedstrijd hadden weten te plaatsen, werd door de meeste  turnsters een keuze gemaakt op welke toestel ze dachten een kans te maken op een medaille, vooral omdat de verschillen op een toestel zeer klein zijn, zo ook nu

 

Bij de instap N3 had Gwenna Freeth aangegeven dat ze voor het toestel Sprong zou gaan.

Na een iets tegenvallende overslag, liet ze een prachtige salto zien en behaalde door dit resultaat een 4e plaats met maar 0,075 achterstand op nummer drie. Ook was ze zeer tevreden over haar vrije oefening en het behaalde resultaat.

 

Bij de pupillen 1 N3 hadden we twee deelneemsters Stacy Hoogendoorn en Nikki Buis, beide hebben hele goede oefeningen afgewisseld met wat mindere toestellen, Satcy had haar zinnen gezet op Balk maar door niet geheel stabiel te turnen was de score niet al te hoog, terwijl Nikki Buis vloer als favoriet had.

Stacy zette haar beste resultaat neer op vloer met een keurige 6e plaats en maar 0,75 pnt achter nummer drie, terwijl Nikki 7e werd met 0,15 pnt achter Stacy.

De verrassing werd compleet toen bij de prijsuitreiking Nikki  het onderdeel Sprong had gewonnen, dit was voor ons allen een hele verrassing en ook voor haar zelf, proficiat Nikki!

 

Op de andere baan turnde Jamie v Dorland een wisselende wedstrijd met geen grote fouten maar aangezien Jamie geen favoriet toestel heeft werd op Brug een 12e plaats behaald met maar 1,0 pnt achter nummer drie, dus ook hier waren de verschillen zeer klein. Maar ze kan wel tevreden zijn daar ze heel goed haar verblijf in de pupillen 2 heeft afgesloten.

 

Alle dames ontvingen na afloop een vaantje en konden terug zien op een geslaagd seizoen en nu op naar nieuwe oefeningen.

 


 

Druk turnweekend voor O.K.K.

 

Zaterdag 26 mei werd in sporthal "Beverwijk" de 2e ronde van de turncompetitie in regio Noord Holland gehouden met deelname van 4 turnsters van O.K.K. In de eerste wedstrijd van deze dag turnde de pupillen 1 D3 op baan 1,  terwijl op baan 2 de pupillen 2 D3 hun wedstrijd afwerkten.

Bij de pupillen 1 waren Nikki Buis en Stacy Hogendoorn onze vertegenwoordigers en moest Miray v Boven met een blessure afzeggen.

 

Gestart werd op het onderdeel Brug en hier werd door beide een hele nette oefening geturnd. Balk blijft altijd een toestel wat heel moeilijk is en dit ging bij Nikki niet geheel naar wens. Bij Stacy ging dit veel beter dan de vorige keer en dat was aan het cijfer te merken.

 Op de vrije oefening herstelde Nikki zich keurig en behaalde hier een mooie score van 13.450 punt. Ook Stacy liet zien dat hard werken loont en behaalde een score van 13.55 punt.

 Het laatste toestel was Sprong hier werd door Nikki een vijfde plaats behaald met een score van 13.400 punt en werd Stacy met 13.300 punt hier zevende. Nikki werd keurig 12e in het eindklassement.

De verrassing was Stacy die op een keurige 5e plaats wist te eindigen en zo haar eerste medaille behaalde.

 

Op baan 2 turnde Jamie v Dorland haar wedstrijd, hier werd begonnen met Sprong en gekozen werd om op safe te gaan wat betekend dat men de nodige punten inlevert.

Maar de verrassing zat deze keer toch bij de brug want  ze behaalde 11,950 punt en dit cijfer had ze nog nooit gehaald. Verder werd op Balk en vloer een nette oefeningen geturnd maar moest ze toch wat puntjes inleveren. Alle drie de dames hebben wel laten zien dat het steeds beter gaat.

 

In de tweede wedstrijd van deze dag, het werd al aardig warm in de sporthal, was het Gwenna Freeth die begon met een hele goede sprong gevolgd door een nog betere salto en zo goed aan de wedstrijd begon. Ook op Brug was duidelijk vooruitgang te zien en dat geeft hoop voor de toekomst.

Zoals al eerder vermeld blijft Balk het struikelblok in het turnen, maar ondanks een val behaalde ze 11,250 punt.

Als laatste werd voor het eerst in een wedstrijd een flick flack geturnd op vloer en dat was al een overwinning op zich. Doordat de verschillen zeer klein waren mag ze met de 9e plaats in het eind klassement zeer tevreden zijn.

 

 

 Finale 6e divisie.

 

Op zondag 27 mei werd in dezelfde sporthal de Regiofinale van de 6e divisie gehouden. Om aan deze wedstrijd te mogen deelnemen moest men zich via twee voorwedstrijden weten te plaatsen, deelnemen is dan al een prestatie op zich.

Voor O.K.K. was dit Amelie v Gurp  die zich onder leiding van Romy v.d. Staaij had weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Beste resultaat behaalde ze op Brug ongelijk door daar de allerhoogste score van alle deelneemsters te behalen, proficiat!

Ook op Balk werd meer dan verdienstelijk geturnd en werd op dit toestel 7e met een kleine achterstand op de eerste.

Helaas ging vrije oefening wat minder doordat een onderdeel niet geteld werd, maar verder was het een prima oefening.

De verschillen bij Sprong zijn altijd klein en hier werd dan ook een mooi cijfer behaald.

Met een 14e plaats in het eindklassement kan ze terug kijken op een zeer geslaagd seizoen.

 


 

Finale Turncompetitie

  

Zaterdag 19 mei werd onder zeer grote belangstelling, in sporthal "Groeneweg" te Schagen de finale van de Rayon turncompetitie gehouden in de 6e tot en met de 4e divisie.

Nadat de drie voorrondes waren afgewerkt mochten de beste turnsters per niveau doorstromen naar deze finale, zo ook de drie deelneemsters van O.K.K.

 

In de eerste wedstrijd van deze lange dag kwamen de turnsters Sanne v.d. Vliet en Amelie van Gurp voor onze vereniging in actie in de categorie jeugd D3. Beide hebben een goede wedstrijd geturnd en hierdoor eindigde Sanne op de 6e plaats en wist Amelie de 4e plaats te behalen.

 

In de volgende wedstrijd kwam bij de senioren 4e divisie Romy v.d. Staaij in actie, gestart werd er op het onderdeel vrije oefening, helaas ging deze niet geheel vlekkeloos. Op de andere toestellen ging alles veel beter, al moesten we op Balk wel een val noteren.

Met een keurige 6e plaats kan ze terug kijken op een goede wedstrijd daar de concurrentie zeer zwaar is.

 


Succes voor O.K.K.

 

Zaterdag 21 april werd in sporthal "Marsdiep" de tweede recreatiewedstrijd van Rayon Noord in samenwerking met sportvereniging O.K.K. gehouden

Ondanks het fraaie zomer weer wisten velen de weg naar het lokaal te vinden en konden genieten van wedstrijden, welke in diverse niveaus en leeftijden werden gehouden.

Om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste van de drie wedstrijden met deelneemsters in de instap en pupillen1.

Rond de klok van 15.00 uur werden de laatste medailles uitgereikt met daarbij de deelname van een 20 tal turners (jongens) wat zeer verheugend was.

 

Voor O.K.K. werden de volgende klasseringen behaald

 

Meisjes

Isabel Couwenberg      2e pl.   instap niveau 2

Lizzi Demoitie                2e pl.   pre instap niveau 2

Sanne Stam                    3e pl.   pupillen 2 niveau 2

Imogen Pronk                3e pl.   pre instap niveau 2

 

Jongens

Pim Hoelandt                2e pl.   instap niveau 3

Job Winter                      1e pl.   Instap niveau 2

Leroy Budianto             2e pl.   instap niveau 2

Yuri Seegers                   4e pl.   instap niveau 2

Tim v.d Vlekkert           1e pl.   jeugd 1

Niek van Casand          1e pl.   instap niveau 1

 

Dan bedanken we alle vrijwilligers die mee geholpen hebben met het opzetten van de toestellen - opruimen - kassa - catering - jurymeisjes - kantine - het jurylid, want zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk een wedstrijd te houden.

 


De wandel Halve van Den Helder

 Oud en Nieuw. Dit was het thema van de halve wandel Marathon van Den Helder, tevens een ideale gelegenheid om de ingang van de hal onder de aandacht te brengen.

 Ruim 1900 mensen trokken de wandelschoenen aan om deze tocht onder ideale weersomstandigheden te lopen en te genieten van alle mooie dingen die men onderweg  passeerde.

 Ook sporthal Marsdiep voldeed volledig aan dit profiel en opgenomen in de route, een oude vereniging (1882)  in een nieuwe accommodatie in een nieuwe wijk.

 Na meer  dan 16 km afgelegd te hebben kwam men bij de stempelpost welke bij sporthal Marsdiep stond opgesteld. Voorzien van een controle stempel, ging men via de tartanbaan het gebouw binnen.

 Als service kon men hier gebruik maken van de toiletten en eventueel in de kantine een drankje nuttigen.

 De eerste lopers arriveerden al ronde de klok van 10.45 uur, maar deze personen hadden geen enkele belangstelling voor wat er zoal te zien was in de hal, stempel en weer weg wezen.

 

Nadat de eerste 400 lopers voorbij waren werd het drukker en drukker en toonde men ook steeds meer belangstelling door in de kantine even op adem te komen  en te kijken wat er te zien was.

 De meeste complimenten waren dan ook voor het mooie gebouw en alles wat daarbij hoorde velen wisten niet dat deze sporthal bestond en waar men de ingang kon vinden.

 Als vereniging hadden we een leuke opstelling gemaakt met oude foto's en welke sporten men thans zoal bij de vereniging kan beoefenen.

 De meisjes en jongen van onze vereniging waren druk aan het trainen en dit werd door heel veel mensen van boven af  gadegeslagen wat een promotie voor de vereniging is geweest. Hopelijk weten velen de sporthal nu te vinden en komen deze sporten bij O.K.K.

 Ook dank aan alle vrijwilligers die hebben mee geholpen om O.K.K. zichtbaar te maken bedanken voor hun inzet.

 


Halve finale

 

Op zaterdag 7 april werd in Nieuwegein de halve finale van de derde divisie gehouden.

 Voor deze wedstrijd hadden Zoë den Boer en Nathaniëlla Adriana van O.K.K. zich weten te plaatsen.

 Alleen al het plaatsen voor deze wedstrijd is al een prestatie op zich, als men bedenkt dat zich van de 510 inschrijvingen landelijk maar 28% mag deelnemen aan deze halve finales.

 Beide turnsters hebben zich goed weten te handhaven in deze wedstrijd als men bedenkt dat er turnsters tussen zaten die meer dan 12 uur per week trainde, wij komen aan max. 8 uur

 Ook was er soms teleurstelling bij beide maar deze werden afgewisseld met hele goede en hoopvolle prestatie.

 Zoë kan terug kijken op een prima Sprong waar ze met een hele mooie overslag 1/1 draai een 3e plaats op dit toestel werd behaald.

 Ook herhaalde ze deze prestatie op Brug nog eens met een hele nette en vlotte oefening, al was ze nog niet geheel content. Verder mag ze tevreden zijn met een 18e plaats in het eind klassement met zo weinig trainingsuren mede vanwege haar werk, proficiat

 Nathaniëlla die eerstejaars senior is had duidelijk last van de zenuwen, ging Sprong bij het in turnen nog prima in de wedstrijd liep het niet goed. Dit had duidelijk te maken met de sfeer en prestaties van de overige deelnemers lieten zien.

 Maar op het laatste toestel de evenwichtsbalk liet ze haar klasse op dit toestel zien. We wisten dat er een eis (men moet er 4 turnen) ontbrak maar ondanks dat had ze een van de hoogste uitgangswaarde en werd hiermee vijfde op dit toestel.

 Als eerstejaars eindigde ze toch op knappe 19e plaats en dit geeft hoop voor de toekomst.