Tweede competitie

Zaterdag 2 maart werd te Beverwijk de tweede ronde van de regionale turncompetitie gehouden. Deze wedstrijden zijn bij uitstek geschikt om in competitie verband wat nieuw dingen uit te proberen. Soms pakt dit goed uit en de andere keer wat minder.

Ook de turnsters van O.K.K. hadden hier last van.

 

Bij de instap N3 turnde Dena Putters op 3 toestellen een prima wedstrijd maar op vrije oefening ging het wat minder, vooral het evenwicht liet te wensen over .Maar toch mocht ze met de bronzen medaille zeer tevreden zijn.

Bij de Pupillen 1 werd door Gwenna Freeth deze keer een kiep op Brug geturnd en was ze heel goed op dreef bij Sprong. Ook op de andere toestellen heeft ze deze keer niets vergeten en dat gaan we nu voor de volgende wedstrijd gebruiken om nog hoger in het klassement te eindigen.

De pupillen 2 met Stacy Hoogendoorn - Miray v Boven en Nikki Buis hebben deze keer matig gepresteerd, vooral Balk was deze keer niet best als je twee maal voortijdig er vanaf moet. Misschien zal een stukje concentratie hierbij kunnen helpen. Het enige toestel waar men wel tevreden over mocht zijn was de Brug, hier werd netjes gewerkt en dat was aan de cijfers te merken. Deze dames zullen hopelijk de volgende wedstrijd beter op dreef zijn.

 

In de tweede wedstrijd van deze dag turnde Jamie v Dorland haar wedstrijd op baan 2 en ook hier werd op Balk weer een nieuw element geturnd, door bruggetje achterover te doen.

Jammer hierbij was dat de opsprong niet geheel vlekkeloos ging wat een paar plaatsen in het klassement scheelde. Maar er is vooruitgang door dit nu alleen te doen. Ook op Brug werd progressie geboek.

 

Nathaniëlla Adriana turnde gelijktijdig haar wedstrijd, zo had ze een stroef begin bij Brug door de hoge legger te missen en zo een onderdeel te kort te turnen en dat is gelij 4,00 punt in mindering. Ook Balk ging niet geheel naar wens vooral omdat dit een van haar sterkste toestellen is. Maar daarna herstelde ze zich uitstekend bij Vloer en Sprong.

 

De laatste wedstrijd van deze dag was gereserveerd voor de junioren en ook hier werd heel goed afgewisseld met wat minder turnen. Zo turnde Fabiënne Bouma een hele nette vrije oefening en ook op Sprong ging het uitstekend. Op Brug zouden we kijken hoe het zou gaan maar helaas mistte ze hier de hoge legger. Op Balk werd weer wat goed gemaakt, maar ze heeft een goede wedstrijd laten zien

Isha de Wijn begon dramatisch aan haar wedstrijd op vloer door dat ze even haar oefening kwijt was. Daarna herstelde ze zich uitstekend en vooral op Balk wisten we niet wat we zagen, door hier heel stabiel op te staan en goede sprongen te laten zien.

Maar niemand had op Julia van Veen gerekend die deze dag geen grote fouten maakte, netjes haar oefeningen turnde. Ze wilde een nieuw element op Brug turnen en dat lukte ook nog al was doorturnen niet mogelijk.

Vooral op Balk heeft ze goed gepresteerd en gaan we voor de volgende keer de inhoud wat verzwaren om zo met de absolute top mee te kunnen.

 

 

Dan rest nog een woord van dank aan Miranda die deze dag heeft geholpen, omdat er op twee banen werd geturnd en zelfs op een baan in twee groepen en dat is bijna niet te belopen. BEDANKT


Top weekend bij O.K.K.

 

Als gastvereniging heeft sportvereniging O.K.K. in het weekend van 2 en 3 februari een 300 tal turnsters mogen begroeten

Dit was de tweede voorwedstrijd in de 6e tot en met de 4e divisie voor plaatsing naar het Regiokampioenschap. Vrijdagavond werd begonnen met het leggen van de wedstrijdvloer en opzetten van alle benodigde toestellen.

 

Zaterdag morgen om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste van de geplande acht wedstrijden. In een vlot tempo werd er geturnd en door de jury de beoordelingen verwerkt en de juiste score te noteren. Een 8 tal jurymeisjes bracht de scorebriefjes naar de borden alwaar ook weer mensen de juiste eindscore op het bord vermelde zodat het publiek op de hoogte bleef wat hun favoriet op een toestel wist te behalen.

Deze dag werden rond de klok van 18.30 uur de laatste medailles uitgereikt. Daarna nog even de zaal nakijken en het achtergebleven afval verwijderen, nog een drankje in de kantine en zo konden we tevreden naar huis gaan.

 

Zondagmorgen werd wederom om 9.00 uur gestart met het vervolg en ook nu werd het schema goed gehaald.

Nadat wedstrijd zeven was afgelopen mochten we de wethouder van sportzaken begroeten die bereidt was om de prijzen om te hangen bij de winnaars. Deze wethouder gaf wel aan dat de ingang niet eenvoudig te vinden was, maar dat het een prachtige accommodatie was. Ook verwonderde hij zich er over dat er zoveel publiek aanwezig was en dat de sporters gedisciplineerd waren.

Na deze lovende woorden werd gestart met de laatste wedstrijd van deze dag en dat waren de senioren in de 4e divisie. Om 17.30 konden de laatste prijzen worden uitgereikt en restte nog het opruimen.

 

Jammer dat er geen mannen waren om op te ruimen dat er nog mensen zijn opgehaald om te helpen met de vloer weer in de container te zetten, dit is mannenwerk want een kar met vloerdelen weegt rond de 500 kilo.

Alle dames die wel aanwezig waren om op te ruimen HEEL - HEEL  hartelijk dank.

 

Verder bedanken we alle jurymeisjes, kassa medewerkers, stagiaires, klokkers en scoreborden bediendes, alle medewerkers in de zaal o.a. catering en bijkomende werkzaamheden en de mensen van de kantine en mochten we iemand vergeten u wordt zeker bedankt.

Zo konden wee om 20.00 uur de zaallichten doven en terug kijken op een geslaagd weekend

 

 


Goud op voorwedstrijd

 

Zondag 27 januari werd koers gezet naar Amsterdam voor de tweede landelijke voorwedstrijd turnen. Deze wedstrijden zijn kwalificatiewedstrijden voor deelname aan de landelijke halve finale later in het seizoen. Men moet heel goed turnen omdat maar weinig turnsters doorstromen naar deze wedstrijden.

Gestart werd met Gwenna Freeth bij de Pupillen 1 N3, ze heeft hele goede momenten afgewisseld met hele domme pech. Zo haalde ze op Sprong haar beste score met een 19e plaats, maar vergat ze twee elementen op de Balk en dat kost 4,00 punten waardoor een goede klassering uitgesloten was met een 32e plaats in het eindklassement.

 

In de tweede wedstrijd  kwamen de turnsters uitkomende bij de pupillen 2 N3 in actie en ook hier werden goede en minder goede momenten afgewisseld.

Nikki Buis Turnde haar beste oefening op de vrije oefening met een 20e plaats maar maakte onnodig veel balans fouten op Balk, zij behaalde een 22e plaats in het eindklassement.

Ook Miray v Boven wist vooral op Balk goed te scoren met een 14e plaats maar kwam op Sprong niet helemaal goed uit, maar toch werd een 25e plaats behaald

Stacy Hoogendoorn had duidelijk haar dag niet hoewel het bij Sprong met een 13e plaats hoopvol was, ging vrije oefening in het geheel niet. Maar met een 29e plaats (van de 40 deelneemsters) kan ze tevreden zijn.

 

Bij de Junioren werd beter geturnd dan in de eerste wedstrijd, maar waren top klasseringen in het eindklassement nog ver weg.

Julia van Veen behaalde met een 6e plaats op Sprong haar beste klassering en ook haar 18e plaats in het eindklassement was best goed te noemen voor een eerstejaars Junior.

Fabiënne Bouma verraste ons allemaal door als allereerste turnster op de Balk te moeten en daar gelijk een topscore neer te zetten en de 2e plaats op dit toestel. Jammer dat op vrije oefening te veel foutjes werden gemaakt met als resultaat een 22e plaats aan het eind.

Deze dag had Isha de Wijn een totale offday, alleen Brug met een 17e plaats was ze tevreden over, maar op de andere toestellen ging het in het geheel niet met als resultaat een 25e plaats in het eindklassement van de 34 deelnemers.

 

Bij de senioren waren de 60 deelneemsters verdeeld over drie wedstrijden. Jammer was dat Amber geblesseerd en Nathaniëlla geveld door de griep verstek moesten laten gaan.

Maar Zoë den Boer startend in de eerste wedstrijd ging direct goed van start met een prima Brug oefening. Ook op Balk werd een verrassing genoteerd door een oefening te turnen met weinig fouten. Op Vloer werd gekozen voor een oefening zonder risico en dat pakte goed uit. Op het laatste toestel Sprong heeft ze en geweldige overslag met hele draai gemaakt en een prima landing.

Bij de eerste tussenstand stond ze met een totaal score van 43,95 punt op de eerste plaats. Ook in de tweede ronde was er geen enkele turnster die deze score bereikte en nam de spanning toe. Na afloop van ronde drie werd de totale einduitslag bekend gemaakt en was de eerste plaats nog steeds voor Zoë. Gestart als allereerste turnster op Brug heeft ze daar de hoogste score geturnd van allemaal en ook op Sprong was ze de beste, verrassend was wel de 7e plaats op Balk

Met dit resultaat behaalde ze deelname aan de halve finale om het Bondskampioenschap

 

O.K.K. heeft nu met Dena en Zoë twee deelnemers aan de halve finale.


Druk weekend

Zaterdag 19 januari was de drukste dag met drie turnwedstrijden voor O.K.K.

 

Zo ging Dena Putters naar Amsterdam om daar haar tweede voorwedstrijd te turnen en een plaats in de halve finale te veroveren. Met een aantal hele goede sprongen opende ze haar wedstrijd, ook op Brug werd goed gescoord. Maar de meeste punten werden behaald op het toestel Balk waar ze tevens de hoogste score van alle turnsters noteerde.

 Afgesloten met een hele nette vrije oefening was het wachten op de uitslag. Ze behaalde een tweede plaats en mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen. Tevens werd bekend gemaakt welke drie turnsters zich geplaatst hadden voor de halve finale en districtwedstrijden, voor beide wedstrijden heeft ze zich geplaatst

 

Op het zelfde moment turnde Yuri Seegers in Beverwijk zijn eerste wedstrijd bij de jongens. Wel een beetje zenuwachtig werd er meer dan anderhalf uur te laat aan deze wedstrijd begonnen. Op vrije oefening scoorde Yuri 18,40 pnt en daarmee behoorde hij tot de betere turners op dit onderdeel. Ook zijn score van Sprong was ruim voldoende om tot de beste op dit toestel te behoren.

Met een eindscore van 100.30 punt. behaalde hij een keurige 14e plaats in het eindklassement, heel goed voor een eerste deelname.

 

Om 9.00 uur werd in het eigen lokaal de eerste van de twee recreatie wedstrijden gehouden.

In de eerste wedstrijd van deze dag waren het de jongste turnsters die in actie kwamen. Met heel mooi turnen werd in beide niveaus de eerste plaats behaald

zie uitslag.

Ook bij de tweede wedstrijd werd weer prima geturnd en zodoende konden aan het einde van deze wedstrijd, medailles worden omgehangen voor een eerste en een derde plaats .

In de laatste wedstrijd van deze dag waren het drie turnsters en vijf jongens die in de turn arena kwamen.

Bij de meisjes was het jammer dat een van de turnsters niet goed uitkwam met Sprong en zich licht blesseerde, maar toch verder gewoon door ging hulde.

Ook hier werd prima geturnd en dit resulteerde in een 1e en een 2e plaats

Ook de jongens waren druk bezig om hun oefeningen te tonen aan de ouders en andere belangstellende. Bij de een ging het wat beter dan bij de ander maar over het algemeen waren we zeer tevreden. Maar om goed te scoren moet je wel je oefening weten en niet in de stress schieten en dingen vergeten. Ook hier staan alle uitslagen vermeld.

 

Dan is er zeker nog een woord van dank voor ons jurylid Bep, die de gehele dag de punten heeft gegeven.

Ook alle ouders die hebben mee geholpen met (vrijdag) op te zetten en zaterdag weer op te ruimen (een half uur was alles weg) we hopen op de zelfde steun bij de tweede wedstrijd in Mei. Ook allen die de Turners en Turnsters begeleid hebben en ook de mensen van de kassa en de kantine die voor de inwendige mens hebben gezorgd.

 

Uitslagen recreatie wedstrijd

Pre instap                                                                                                                                                                 Instap

1e       Angelique Kuipers              met     35.600 punt.                                                                                1e    Lizzy Demoitie                                       met  34.300 punt

6e       Jaylee-Ann Bernardina     met     33.800 punt

 

Pupillen 1                                                                                                                                                                   Jeugd

1e       Lynn Haaima                        met     35.900 punt                                                                                  1e   Jorinda  Zhou                                         met  34.600 punt

3e       Isabel Couwenberg           met     33.500 punt                                                                                  2e   Amy Haaima                                            met  34.100 punt 

                                                                                                                                                                                      6e   Sanne Stam                                              met  30.800 punt

 

 Instap Jongens                                                                                                                                                      Pupillen 1  Jongens

3e       Jasper Beuger                     met     41.300 punt                                                                                 3e  Luuk den Boer                                           met  40.100 punt

4e       Pim Hoelandt                       met     41.00 punt

5e       Leroy Budianto                    met     39.900 punt

 

 

Jeugd  Jongens

 

1e       Sven Braat                          met     44.100 punt


1e Voorwedstrijd derde divisie

 

Toen we op zondag 16 december de gordijnen opende, keken we tegen een witte wereld aan, in de wetenschap dat we een wedstrijd in Amsterdam hadden er werd vroeg vertrokken om daar op tijd te zijn. Na loting waren we  als vereniging aangewezen om deze dag assistentie te verlenen.

Na een oproep had de familie Freeth zich aangemeld voor de kassa dienst in de ochtend om deze in de middag overdragen aan de familie Davies.

Kirsten ten Haaf zou deze dag de muziek verzorgen, maar haar taak werd ook nog uitgebreid door tijdelijk Ladyspeaker te zijn, nadat op baan 2 een ongeval had plaats gevonden.

 

Alle medewerkers van O.K.K. die deze dag geholpen hebben HARTELIJK DANK .

 

 We starten deze dag met de turnsters bij de pupillen 2 met Miray v Boven en Nikki Buis, Stacy Hoogendoorn was niet aanwezig wegens vakantie, beide dames hebben goede en minder goede momenten afgewisseld. Zo was de Balk oefening van Miray heel goed en turnde Nikki goed op sprong. Zeker is wel dat men een betere wedstrijd heeft geturnd dan 1 december.

 

In de volgende wedstrijd was Gwenna Freeth diegene die onder toeziend oog van Opa en Oma en haar ouders een niet al te sterke wedstrijd turnde. Nu was het turnen aan de Brug prima maar werd op Balk even wat vergeten en dat kost zoveel punten (4 punt) dat een goede klassering ver weg was. Wel liet ze een hele mooie streksalto zien bij het onderdeel sprong.

 

Om 15.00 uur was het de beurt aan de junioren Julia v Veen, Isha de Wijn en Fabiënne Bouma om het strijdperk te betreden met als eerste toestel Brug, zeker niet het favoriete toestel. Dit maal mochten ze niet ontevreden zijn en ging het beter als de vorige keer en dat geeft hoop voor de toekomst.

Ook blijft Balk voor velen een angst toestel ditmaal kwam men ook niet geheel ongeschonden aan zijn afsprong toe, maar ook dat biedt hoop.

Beide andere toestellen gingen heel netjes en met goede scores, ook hier werd beter geturnd dan de vorige keer.

 

In de laatste wedstrijd moesten de senioren het opnemen tegen een 60 tal concurrenten, jammer dat Amber Davies geblesseerd was maar zowel Nathaniëlla Adriana en Zoë den Boer waren niet in hun beste doen. Oorzaak was zeker de training achterstand door diverse omstandigheden zoals werk en studie.

 

Gelukkig hebben beide de moed niet verloren en was er ook een sprankje hoop voor de volgende wedstrijd. Rond de klok van 20.00 uur konden een aantal naar de K.F.C. (Alkmaar) en gingen wij naar huis met de wetenschap dat er nog veel werk staat te wachten voor 27 januari.


Dena Putters behaalde een 3e prijs bij de voorwedstrijden te Amsterdam

1e voorwedstrijd derde divisie  Instap en Jeugd

Tijdens de voorwedstrijden turnen te Amsterdam heeft Jamie van Dorland op zaterdag 8 december haar eerste kwalificatie wedstrijd gehad in de derde divisie nivo N4

Jamie heeft deze dag een hele goede wedstrijd geturnd zonder grote fouten te maken.

Haar beste toestel was dit keer de Brug waar ze 12,500 scoorde.

Ook op de andere toestellen maakte ze een betere indruk dan tijdens de competitie wat weer tot uiting kwam in de eindscore van 46,500 ruim 2 punten meer dan 1 december.

 

Zondagmorgen 9 december vertrokken we weer richting Amsterdam nu voor Dena Putters die ook uitkomt in de derde divisie maar dan bij de instap (jongste categorie)

Dena heeft een prima wedstrijd geturnd met als beste toestel de Balk waarop ze de hoogste score van alle deelneemsters wist te behalen. Ook de brug ging veel beter dan bij de competitie, iets minder deze keer was de vrije oefening, maar ook hier een prima cijfer.

Na de opmars voor de prijsuitreiking mocht ze als bronzen medaille winnares plaats nemen op het ere schavot,

 

Door dit resultaat heeft ze een grote stap gezet op weg naar de halve finale.


1e competitie te Amsterdam

Zaterdag 16 december werd de eerste competitie wedstrijd in de 3e divisie gehouden in de geheel veranderde turnhal te Amsterdam (voorheen Turn ace hal)

Er was nu heel veel parkeerruimte en de zaal was iets anders ingedeeld, maar het turnen is nu hoofddoel in deze hal

 

Om 9.00 uur startte we met de wedstrijd van de instap, hier turnde Dena Putters haar allereerste wedstrijd van een hopelijk succes vol seizoen. Op drie van de vier toestellen ging het zeer voortvarend alleen bij Brug was ze even vergeten te tellen en ging het niet geheel naar wens. Maar in het eindklassement behaalde ze toch nog een bronzen medaille.

 

In de volgende wedstrijd was het de beurt aan Gwenna Freeth,bij de pupillen 1 en op de andere baan waren het Miray v Boven, Stacy Hoogendoorn en Nikki Buis die in actie kwamen bij pupillen 2,  ook hier werden goede momenten afgewisseld met onderdelen die werden vergeten. Zo werd door Gwenna op Balk een heel element weg gelaten en dan gaan de punten echt niet omhoog. Al met al heeft ze wel een goede wedstrijd laten al is er nog veel verbetering mogelijk.

 

Ook bij de pupillen 2 werd wisselend geturnd, zo waren we dik te vrede over het turnen aan de Brug en ook de Sprong ging redelijk. Ook op Balk hebben ze ons verrast door er niet af te vallen al was het wel wiebelig. De vloer werd door de jury heel raar beoordeeld al moet wel eerlijk worden vermeld dat men binnen de lijnen moet blijven of dat men wel de juiste elementen turnt. De conclusie hier is dat er nog hard gewerkt moet worden om een verbeter slag te maken.

 

In de derde wedstrijd kwamen de jeugd turnsters in de N4 aan het werk en ook hier werd in de persoon van Jamie v Dorland deel genomen. Jamie heeft voor haar doen een hele knappe wedstrijd geturnd. Ook bij haar ging Balk zeer goed en ook Sprong was beter dan we verwacht hadden

 

In de laatste wedstrijd van deze dag kwamen alle overige O.K.K. turnsters uit, behalve Zoë die deze dag moest werken

Op baan 1 waren Fabiënne Bouwma, Isha de Wijn en Julia van Veen actief bij de junioren, terwijl op baan 2 Amber Davies en Nathanëlla Adriana hun wedstrijd afwerkte bij de senioren.

Bij de junioren werd gestart op Balk en dat ging niet zo als we gehoopt hadden en daardoor moesten Isha en Fabienne in de achtervolging. Julia ze is eerstejaars junior was de enige die wel op de Balk bleef maar ze mist nog waardevolle elementen.

Ook op vloer en Sprong werden behoorlijke resultaten neer gezet, wel moet men blijven staan tijdens de oefening op vloer en niet vroegtijdig gaan zitten

We wisten dat Brug het struikel toestel zou zijn en dat werd ook bewaarheid, al moet wel vermeld worden dat het beter ging dan was verwacht.

Op de andere baan voltrok zich een ware thriller, al liep het bij Amber niet naar wens (een grote training achterstand) hier en daar waren wel lichtpuntjes. Maar zonder dat men het in de gaten had sloop Nathanëlla naar het ere podium. Door een prima vierkamp te turnen mocht ze plaats nemen op het ereschavot en de zilveren medaille mee naar Den Helder nemen

 

 Alle turnsters kunnen terug kijken op goede en mindere momenten maar we nemen dit mee voor de volgende wedstrijden in het seizoen


Eerste medaille voor O.K.K.

 

Tijdens de eerste competitie wedstrijd in de 6e divisie welke op 24 november 2018 plaats vond te Hippolytushoef heeft Amelie van Gurp de eerste medaille gewonnen

Kwam ze vorig seizoen nog uit in de verplichte oefenstof, dit jaar moest ze keuze oefenstof turnen.

 

Op alle toestellen werd door Amelie prima geturnd met als beste toestellen Brug en Balk, door ook op beide andere toestellen goed te scoren werd ze keurig 3e in het eindklassement

Een prima resultaat voor het eerste jaar en nu op naar de wedstrijd van 2 februari bij O.K.K.

 

Op zondag 25 november was het de beurt aan Ziva Hofman voor haar allereerste wedstrijd bij de Pupillen in D1, vol zenuwen werd afgereid naar Hippolytushoef.

haar eerste toestel was Brug en dat ging best goed ook Balk ging goed en werd het langzaam minder met de zenuwen.

Maar voor het eerst op de grote wedstrijdvloer om je vrije oefening te doen is toch heel eng en het ging dan ook niet geheel naar wens

Maar ze kan terug kijken op een geslaagd debuut en nu op naar de wedstrijd van 3 februari in het eigen O.K.K. gebouw.

 

 


Onderlinge wedstrijden OKK

In mei en juli organiseerde OKK onderlinge wedstrijden voor de meisjes van de recreatie turngroepen. Hieraan doen geen andere verenigingen mee, alleen leden van de eigen turngroepen. De eerste wedstrijd werd gehouden tijdens de reguliere lessen op donderdag 24 mei. Iedereen deed hieraan mee. Publiek was van harte welkom en de meisjes deden hun uiterste best om alle oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Uiteraard werd er bij elk toestel gejureerd en punten gegeven. Tot verrassing van veel meisjes kwam juf Ineke ook om te jureren en te begeleiden. Zij heeft deze groepen veel jaren les gegeven tot einde 2017. Ze vond het super leuk om nog eens te komen helpen en iedereen weer te zien turnen.

 

Voor de tweede wedstrijd op zaterdag 7 juli moest je je opgeven. Hier konden medailles verdiend worden. De belangstelling was groot en er kwam veel publiek kijken. Wel 23 meisjes deden mee. Voor deze dag waren er hier en daar toch wel wat zenuwen, maar dankzij de hulp en begeleiding kon iedereen het beste van zichzelf laten zien. Tijdens het optellen van de punten werd er gesprongen en pret gemaakt op de airtumbling. Ook de kinderen uit het publiek deden mee.

 Alle turnsters namen een welverdiend hartelijk applaus in ontvangst. Iedereen heeft het beste van zichzelf laten zien en mag daar trots op zijn. Aan menig turnster werd een medaille uitgereikt en er was een schitterend diploma voor iedereen.

 Er is altijd hulp nodig tijdens wedstrijden om de turnsters te begeleiden bij de toestellen en om te jureren. Maar ook de toestellen moeten neergezet en weer opgeruimd worden. Hartelijk bedankt Long, Kathinka, Cora en Natie!!!

 Omdat alle aandacht van de begeleiding tijdens de wedstrijd uitgaat naar de turnsters zijn er geen actiefoto’s gemaakt, alleen van de prijsuitreiking. Terwijl de actiefoto’s juist het leukst zijn. Ongetwijfeld zijn er door het publiek ook foto’s gemaakt. Het zou leuk zijn als er enkele op de website gezet mogen worden. U kunt ze sturen naar info@okkdenhelder.nl met de vermelding “onderlinge wedstrijd”.

 


Toestel kampioenschappen

 

Verrassing bij toestelkampioenschappen te Beverwijk.

Zaterdag 23 juni werd de laatste wedstrijd van de Regionale turncompetitie afgesloten met de individuele toestel wedstrijd.

Nadat zich vier turnsters voor deze wedstrijd hadden weten te plaatsen, werd door de meeste  turnsters een keuze gemaakt op welke toestel ze dachten een kans te maken op een medaille, vooral omdat de verschillen op een toestel zeer klein zijn, zo ook nu

 

Bij de instap N3 had Gwenna Freeth aangegeven dat ze voor het toestel Sprong zou gaan.

Na een iets tegenvallende overslag, liet ze een prachtige salto zien en behaalde door dit resultaat een 4e plaats met maar 0,075 achterstand op nummer drie. Ook was ze zeer tevreden over haar vrije oefening en het behaalde resultaat.

 

Bij de pupillen 1 N3 hadden we twee deelneemsters Stacy Hoogendoorn en Nikki Buis, beide hebben hele goede oefeningen afgewisseld met wat mindere toestellen, Satcy had haar zinnen gezet op Balk maar door niet geheel stabiel te turnen was de score niet al te hoog, terwijl Nikki Buis vloer als favoriet had.

Stacy zette haar beste resultaat neer op vloer met een keurige 6e plaats en maar 0,75 pnt achter nummer drie, terwijl Nikki 7e werd met 0,15 pnt achter Stacy.

De verrassing werd compleet toen bij de prijsuitreiking Nikki  het onderdeel Sprong had gewonnen, dit was voor ons allen een hele verrassing en ook voor haar zelf, proficiat Nikki!

 

Op de andere baan turnde Jamie v Dorland een wisselende wedstrijd met geen grote fouten maar aangezien Jamie geen favoriet toestel heeft werd op Brug een 12e plaats behaald met maar 1,0 pnt achter nummer drie, dus ook hier waren de verschillen zeer klein. Maar ze kan wel tevreden zijn daar ze heel goed haar verblijf in de pupillen 2 heeft afgesloten.

 

Alle dames ontvingen na afloop een vaantje en konden terug zien op een geslaagd seizoen en nu op naar nieuwe oefeningen.

 


 

Druk turnweekend voor O.K.K.

 

Zaterdag 26 mei werd in sporthal "Beverwijk" de 2e ronde van de turncompetitie in regio Noord Holland gehouden met deelname van 4 turnsters van O.K.K. In de eerste wedstrijd van deze dag turnde de pupillen 1 D3 op baan 1,  terwijl op baan 2 de pupillen 2 D3 hun wedstrijd afwerkten.

Bij de pupillen 1 waren Nikki Buis en Stacy Hogendoorn onze vertegenwoordigers en moest Miray v Boven met een blessure afzeggen.

 

Gestart werd op het onderdeel Brug en hier werd door beide een hele nette oefening geturnd. Balk blijft altijd een toestel wat heel moeilijk is en dit ging bij Nikki niet geheel naar wens. Bij Stacy ging dit veel beter dan de vorige keer en dat was aan het cijfer te merken.

 Op de vrije oefening herstelde Nikki zich keurig en behaalde hier een mooie score van 13.450 punt. Ook Stacy liet zien dat hard werken loont en behaalde een score van 13.55 punt.

 Het laatste toestel was Sprong hier werd door Nikki een vijfde plaats behaald met een score van 13.400 punt en werd Stacy met 13.300 punt hier zevende. Nikki werd keurig 12e in het eindklassement.

De verrassing was Stacy die op een keurige 5e plaats wist te eindigen en zo haar eerste medaille behaalde.

 

Op baan 2 turnde Jamie v Dorland haar wedstrijd, hier werd begonnen met Sprong en gekozen werd om op safe te gaan wat betekend dat men de nodige punten inlevert.

Maar de verrassing zat deze keer toch bij de brug want  ze behaalde 11,950 punt en dit cijfer had ze nog nooit gehaald. Verder werd op Balk en vloer een nette oefeningen geturnd maar moest ze toch wat puntjes inleveren. Alle drie de dames hebben wel laten zien dat het steeds beter gaat.

 

In de tweede wedstrijd van deze dag, het werd al aardig warm in de sporthal, was het Gwenna Freeth die begon met een hele goede sprong gevolgd door een nog betere salto en zo goed aan de wedstrijd begon. Ook op Brug was duidelijk vooruitgang te zien en dat geeft hoop voor de toekomst.

Zoals al eerder vermeld blijft Balk het struikelblok in het turnen, maar ondanks een val behaalde ze 11,250 punt.

Als laatste werd voor het eerst in een wedstrijd een flick flack geturnd op vloer en dat was al een overwinning op zich. Doordat de verschillen zeer klein waren mag ze met de 9e plaats in het eind klassement zeer tevreden zijn.

 

 

 Finale 6e divisie.

 

Op zondag 27 mei werd in dezelfde sporthal de Regiofinale van de 6e divisie gehouden. Om aan deze wedstrijd te mogen deelnemen moest men zich via twee voorwedstrijden weten te plaatsen, deelnemen is dan al een prestatie op zich.

Voor O.K.K. was dit Amelie v Gurp  die zich onder leiding van Romy v.d. Staaij had weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Beste resultaat behaalde ze op Brug ongelijk door daar de allerhoogste score van alle deelneemsters te behalen, proficiat!

Ook op Balk werd meer dan verdienstelijk geturnd en werd op dit toestel 7e met een kleine achterstand op de eerste.

Helaas ging vrije oefening wat minder doordat een onderdeel niet geteld werd, maar verder was het een prima oefening.

De verschillen bij Sprong zijn altijd klein en hier werd dan ook een mooi cijfer behaald.

Met een 14e plaats in het eindklassement kan ze terug kijken op een zeer geslaagd seizoen.

  

Finale Turncompetitie

  

Zaterdag 19 mei werd onder zeer grote belangstelling, in sporthal "Groeneweg" te Schagen de finale van de Rayon turncompetitie gehouden in de 6e tot en met de 4e divisie.

Nadat de drie voorrondes waren afgewerkt mochten de beste turnsters per niveau doorstromen naar deze finale, zo ook de drie deelneemsters van O.K.K.

 

In de eerste wedstrijd van deze lange dag kwamen de turnsters Sanne v.d. Vliet en Amelie van Gurp voor onze vereniging in actie in de categorie jeugd D3. Beide hebben een goede wedstrijd geturnd en hierdoor eindigde Sanne op de 6e plaats en wist Amelie de 4e plaats te behalen.

 

In de volgende wedstrijd kwam bij de senioren 4e divisie Romy v.d. Staaij in actie, gestart werd er op het onderdeel vrije oefening, helaas ging deze niet geheel vlekkeloos. Op de andere toestellen ging alles veel beter, al moesten we op Balk wel een val noteren.

Met een keurige 6e plaats kan ze terug kijken op een goede wedstrijd daar de concurrentie zeer zwaar is.

 


Succes voor O.K.K.

 

Zaterdag 21 april werd in sporthal "Marsdiep" de tweede recreatiewedstrijd van Rayon Noord in samenwerking met sportvereniging O.K.K. gehouden

Ondanks het fraaie zomer weer wisten velen de weg naar het lokaal te vinden en konden genieten van wedstrijden, welke in diverse niveaus en leeftijden werden gehouden.

Om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste van de drie wedstrijden met deelneemsters in de instap en pupillen1.

Rond de klok van 15.00 uur werden de laatste medailles uitgereikt met daarbij de deelname van een 20 tal turners (jongens) wat zeer verheugend was.

 

Voor O.K.K. werden de volgende klasseringen behaald

 

Meisjes

Isabel Couwenberg      2e pl.   instap niveau 2

Lizzi Demoitie                2e pl.   pre instap niveau 2

Sanne Stam                    3e pl.   pupillen 2 niveau 2

Imogen Pronk                3e pl.   pre instap niveau 2

 

Jongens

Pim Hoelandt                2e pl.   instap niveau 3

Job Winter                      1e pl.   Instap niveau 2

Leroy Budianto             2e pl.   instap niveau 2

Yuri Seegers                   4e pl.   instap niveau 2

Tim v.d Vlekkert           1e pl.   jeugd 1

Niek van Casand          1e pl.   instap niveau 1

 

Dan bedanken we alle vrijwilligers die mee geholpen hebben met het opzetten van de toestellen - opruimen - kassa - catering - jurymeisjes - kantine - het jurylid, want zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk een wedstrijd te houden.

 


De wandel Halve van Den Helder

 Oud en Nieuw. Dit was het thema van de halve wandel Marathon van Den Helder, tevens een ideale gelegenheid om de ingang van de hal onder de aandacht te brengen.

 Ruim 1900 mensen trokken de wandelschoenen aan om deze tocht onder ideale weersomstandigheden te lopen en te genieten van alle mooie dingen die men onderweg  passeerde.

 Ook sporthal Marsdiep voldeed volledig aan dit profiel en opgenomen in de route, een oude vereniging (1882)  in een nieuwe accommodatie in een nieuwe wijk.

 Na meer  dan 16 km afgelegd te hebben kwam men bij de stempelpost welke bij sporthal Marsdiep stond opgesteld. Voorzien van een controle stempel, ging men via de tartanbaan het gebouw binnen.

 Als service kon men hier gebruik maken van de toiletten en eventueel in de kantine een drankje nuttigen.

 De eerste lopers arriveerden al ronde de klok van 10.45 uur, maar deze personen hadden geen enkele belangstelling voor wat er zoal te zien was in de hal, stempel en weer weg wezen.

 

Nadat de eerste 400 lopers voorbij waren werd het drukker en drukker en toonde men ook steeds meer belangstelling door in de kantine even op adem te komen  en te kijken wat er te zien was.

 De meeste complimenten waren dan ook voor het mooie gebouw en alles wat daarbij hoorde velen wisten niet dat deze sporthal bestond en waar men de ingang kon vinden.

 Als vereniging hadden we een leuke opstelling gemaakt met oude foto's en welke sporten men thans zoal bij de vereniging kan beoefenen.

 De meisjes en jongen van onze vereniging waren druk aan het trainen en dit werd door heel veel mensen van boven af  gadegeslagen wat een promotie voor de vereniging is geweest. Hopelijk weten velen de sporthal nu te vinden en komen deze sporten bij O.K.K.

 Ook dank aan alle vrijwilligers die hebben mee geholpen om O.K.K. zichtbaar te maken bedanken voor hun inzet.

 


Halve finale

 

Op zaterdag 7 april werd in Nieuwegein de halve finale van de derde divisie gehouden.

 Voor deze wedstrijd hadden Zoë den Boer en Nathaniëlla Adriana van O.K.K. zich weten te plaatsen.

 Alleen al het plaatsen voor deze wedstrijd is al een prestatie op zich, als men bedenkt dat zich van de 510 inschrijvingen landelijk maar 28% mag deelnemen aan deze halve finales.

 Beide turnsters hebben zich goed weten te handhaven in deze wedstrijd als men bedenkt dat er turnsters tussen zaten die meer dan 12 uur per week trainde, wij komen aan max. 8 uur

 Ook was er soms teleurstelling bij beide maar deze werden afgewisseld met hele goede en hoopvolle prestatie.

 Zoë kan terug kijken op een prima Sprong waar ze met een hele mooie overslag 1/1 draai een 3e plaats op dit toestel werd behaald.

 Ook herhaalde ze deze prestatie op Brug nog eens met een hele nette en vlotte oefening, al was ze nog niet geheel content. Verder mag ze tevreden zijn met een 18e plaats in het eind klassement met zo weinig trainingsuren mede vanwege haar werk, proficiat

 Nathaniëlla die eerstejaars senior is had duidelijk last van de zenuwen, ging Sprong bij het in turnen nog prima in de wedstrijd liep het niet goed. Dit had duidelijk te maken met de sfeer en prestaties van de overige deelnemers lieten zien.

 Maar op het laatste toestel de evenwichtsbalk liet ze haar klasse op dit toestel zien. We wisten dat er een eis (men moet er 4 turnen) ontbrak maar ondanks dat had ze een van de hoogste uitgangswaarde en werd hiermee vijfde op dit toestel.

 Als eerstejaars eindigde ze toch op knappe 19e plaats en dit geeft hoop voor de toekomst.