Eerste wedstrijd

Zaterdag 30 november werd de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe turnseizoen te Amsterdam gehouden.

In de eerste wedstrijd kwam Gwenna Freeth in actie, ze heeft een goede wedstrijd geturnd op Balk en daar waren we tevreden over. Alleen ging de vrije oefening niet geheel naar wens dit maakte ze goed door twee prima sprongen af te leveren. Verheugend was dat ze op Brug zowel de kip als de salto heeft gemaakt, zodat ze kan terug kijken op een goed resultaat.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Dena Putters, ook die heeft hele goede toestellen afgewisseld met wat schoonheidsfoutjes. Op Sprong werd ze gedeeld eerste, maar bij de vrije oefening kreeg ze zeker niet het cijfer wat ze verdiende. Jammer dat de Brug niet geheel volgens plan verliep, is Balk normaal haar sterkste toestel ditmaal waren er wat teveel wankelingen, maar ook hier kunnen we weer verder mee.

De derde ronde kwamen Jamie v Dorland en Fabiënne Bouma in actie, voor Jamie werd het een kwelling met haar zeer zwaar gekneusde tenen, het springen en landen gaf de nodige pijn. Maar ondanks deze problemen heeft ze deelgenomen en dat valt te prijzen.

Fabiënne heeft een verrassend goede wedstrijd geturnd ondanks een verkeerd muziekje. Ook nu verraste ze ons allemaal met een puike Balk oefening en een mooie score. Verder heeft ze op alle andere toestellen voor haar doen goed geturnd, met de wetenschap dat ze voor het eerst senior is en daar strengere eisen aan zijn verbonden.

De laatste die in actie kwam was Nikki Buis en ook die heeft ons meer dan verrast vooral wetende dat Brug het struikelblok (toestel) is. Zowel op Sprong en Vloer mag ze meer dan tevreden zijn en was ze zelf nog meer te spreken over haar Balk oefening welke een score in de elf punten opleverden.

 

Alle turnsters kunnen terug kijken op een geslaagd eerste optreden, want allemaal zijn ze een niveau omhoog gegaan met andere oefenstof en eisen.


1e voorwedstrijd bij O.K.K.

In het weekend van 23 en 24 november vonden in onze locatie, de eerste van de twee te organiseren voorwedstrijd plaats. Onder zeer grote belangstelling konden de turnsters laten zien wat ze geleerd hadden en of dat op een wedstrijd er ook uit zou komen.

We startte de wedstrijden op zaterdag om 9.00 uur en eindigde zondagavond om 17.15 uur

We willen beginnen met alle mensen die ons geholpen hebben te bedanken, want op vrijdagavond waren er die hebben geholpen met de wedstrijdvloer neer te leggen, tribunes hebben neergezet de toestellen hebben neer gezet, alle tafels en stoelen hebben geplaatst en alles wat daarbij komt kijken. En dit hebben we zondagavond weer moeten opruimen en ook hier waren (zeer verheugend) weer voldoende vrijwilligers die ons daarbij hebben geholpen en zo konden we om 18.45u constateren dat alles op zijn plaats stond in de bergruimtes en de container (met wedstrijdvloer) kon worden gesloten. Om niemand te kort te doen nogmaals  BEDANKT en zijn er mensen die dit ook wel eens van dichtbij willen mee maken noteer 1 en 2 februari in uw agenda het schep toch een verenigings band.

 

Dan heb de turnsters van O.K.K. wisselend deelgenomen deze dagen.

Bij de pupillen 2 D3 heeft Mirab Zulfiqar een hele goede wedstrijd geturnd met als beste toestel de Brug, maar op de nader toestellen zit nog verbetering in. Lizzy Demoite kwam bij de Pupillen 1 D3 in actie en ook hier een heel een meer dan verdienstelijk optreden met Langemat als haar beste toestel. Bij de eerste keuze wedstrijd voor Jorinda en Rosalie speelden de zenuwen een hele grote rol vooral Balk bleek een hele grote hindernis op te leveren. Maar bij sprong behaalde Rosalie een 6e plaats en Jorinda werd toch keurig 9e op Balk. De laatste turnsters op de zaterdag was Ziva ook hier werden hele goede toestellen (Brug 4e) afgewisseld met mindere resultaten maar we hopen dat ze dat de volgende wedstrijd ook beter gaat doen.

Zondag 24 november gingen we verder met de turnsters in de Instap D1 waar Chleysha en Angelique niet gelukkig waren met de uitvoering Chleysha haar beste toestel was dit keer Sprong met een 4e plaats terwijl Angelique op Vrije oefening haar hoogste cijfer behaalde. Maar het was de eerste wedstrijd op dit niveau en we zien duidelijk progressie

Daarna was het de beurt aan een drietal turnsters in de instapklasse D2 zowel Evelien alsmede Djanessa en Jaylee-Ann kwamen voor het eerst in actie op een echte wedstrijd en dat was te zien aan de oefeningen. Gelukkig hebben ze alle drie een leuke wedstrijd gehad en gaan we hard trainen om in februari beter voor de dag te komen. Op het zelfde moment turnde Romy een wisselvallige wedstrijd Sprong 2e maar bij Balk ging het wat minder en daardoor werd een medaille verspeeld. De laatset wedstrijd van dit weekend was het de beurt aan Stacy en Miray en ook hier werden zeer goede momenten afgewisseld met concentratie verlies wat zeer jammer was want medaille kansen waren er zeker, zo behaalde Miray het hoogste cijfer op Balk van alle turnsters, Stacy behaalde haar beste resultaat op Sprong. Maar de punten lagen hier zo dicht op elkaar dat een misser zeker 5 plaatsen scheelde, dus volgende keer moet het beter.

 

Alle turnsters hebben hun beste gedaan en weten ook wat er beter moet want ook op de training moet je tot het uiterste gaan. Ook een woord van dank gaat uit naar Cora die beide dagen als coach de taken heeft uitgevoerd 


Avond vierdaagse

Voor de  tweede maal werd door een aantal leden van O.K.K. in groepsverband deelgenomen aan deze wandeltocht.

Onder begeleiding van een aantal ouders werd met enthousiasme op maandagavond 3 juni gestart met de 5 km tocht, onderweg werden de lopers en begeleiding door verzorgers van een natje en een drankje voorzien.

Keurig netjes en voorzien van trainingsjassen met het O.K.K. logo, werden de 4 avonden door Den Helder gelopen en zo een stuk reclame gemaakt door de vereniging

Nadat de intocht was voltooid werd O.K.K. uitgeroepen tot winnaar van de beste en netste  5 km wandelaars van deze vier avonden en zo mocht men een mooie beker in ontvangst nemen. Welke in de prijzenkast ten toon gesteld zal worden, naast deze beker werd ook de groepsprijs in ontvangst genomen en ook die komt ernaast te staan

We mogen zeker stellen dat de weergoden de lopers goed gezind waren en men alle avonden droog aan de finish kwam.

Alle mensen die hebben mee geholpen met het organiseren en begeleiden en de verzorging namens de vereniging heel hartelijk dank en hopelijk wordt volgend jaar weer deelgenomen.

(We moeten de beker verdedigen) dit was goede reclame voor onze vereniging.