Succes voor O.K.K.

 

Zaterdag 21 april werd in sporthal "Marsdiep" de tweede recreatiewedstrijd van Rayon Noord in samenwerking met sportvereniging O.K.K. gehouden

Ondanks het fraaie zomer weer wisten velen de weg naar het lokaal te vinden en konden genieten van wedstrijden, welke in diverse niveaus en leeftijden werden gehouden.

Om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste van de drie wedstrijden met deelneemsters in de instap en pupillen1.

Rond de klok van 15.00 uur werden de laatste medailles uitgereikt met daarbij de deelname van een 20 tal turners (jongens) wat zeer verheugend was.

 

Voor O.K.K. werden de volgende klasseringen behaald

 

Meisjes

Isabel Couwenberg      2e pl.   instap niveau 2

Lizzi Demoitie                2e pl.   pre instap niveau 2

Sanne Stam                    3e pl.   pupillen 2 niveau 2

Imogen Pronk                3e pl.   pre instap niveau 2

 

Jongens

Pim Hoelandt                2e pl.   instap niveau 3

Job Winter                      1e pl.   Instap niveau 2

Leroy Budianto             2e pl.   instap niveau 2

Yuri Seegers                   4e pl.   instap niveau 2

Tim v.d Vlekkert           1e pl.   jeugd 1

Niek van Casand          1e pl.   instap niveau 1

 

Dan bedanken we alle vrijwilligers die mee geholpen hebben met het opzetten van de toestellen - opruimen - kassa - catering - jurymeisjes - kantine - het jurylid, want zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk een wedstrijd te houden.

 


De wandel Halve van Den Helder

 

Dit was het thema van de halve wandel Marathon van Den Helder, tevens een ideale gelegenheid om de ingang van de hal onder de aandacht te brengen

 

 

 

Ruim 1900 mensen trokken de wandelschoenen aan om deze tocht onder ideale weersomstandigheden te lopen en te genieten van alle mooie dingen die men onderweg  passeerde.

 

Ook sporthal Marsdiep voldeed volledig aan dit profiel en opgenomen in de route, een oude vereniging (1882)  in een nieuwe accommodatie in een nieuwe wijk.

 

Na meer  dan 16 km afgelegd te hebben kwam men bij de stempelpost welke bij sporthal Marsdiep stond opgesteld. Voorzien van een controle stempel, ging men via de tartanbaan het gebouw binnen.

 

Als service kon men hier gebruik maken van de toiletten en eventueel in de kantine een drankje nuttigen.

 

 

 

De eerste lopers arriveerden al ronde de klok van 10.45 uur, maar deze personen hadden geen enkele belangstelling voor wat er zoal te zien was in de hal, stempel en weer weg wezen.

 

Nadat de eerste 400 lopers voorbij waren werd het drukker en drukker en toonde men ook steeds meer belangstelling door in de kantine even op adem te komen  en te kijken wat er te zien was.

 

De meeste complimenten waren dan ook voor het mooie gebouw en alles wat daarbij hoorde velen wisten niet dat deze sporthal bestond en waar men de ingang kon vinden.

 

 

 

Als vereniging hadden we een leuke opstelling gemaakt met oude foto's en welke sporten men thans zoal bij de vereniging kan beoefenen.

 

De meisjes en jongen van onze vereniging waren druk aan het trainen en dit werd door heel veel mensen van boven af  gadegeslagen wat een promotie voor de vereniging is geweest. Hopelijk weten velen de sporthal nu te vinden en komen deze sporten bij O.K.K.

 

Ook dank aan alle vrijwilligers die hebben mee geholpen om O.K.K. zichtbaar te maken bedanken voor hun inzet.

 


Halve finale

 

Op zaterdag 7 april werd in Nieuwegein de halve finale van de derde divisie gehouden.

 

Voor deze wedstrijd hadden Zoë den Boer en Nathaniëlla Adriana van O.K.K. zich weten te plaatsen.

 

Alleen al het plaatsen voor deze wedstrijd is al een prestatie op zich, als men bedenkt dat zich van de 510 inschrijvingen landelijk maar 28% mag deelnemen aan deze halve finales.

 

 

 

Beide turnsters hebben zich goed weten te handhaven in deze wedstrijd als men bedenkt dat er turnsters tussen zaten die meer dan 12 uur per week trainde, wij komen aan max. 8 uur

 

Ook was er soms teleurstelling bij beide maar deze werden afgewisseld met hele goede en hoopvolle prestatie.

 

 

 

Zoë kan terug kijken op een prima Sprong waar ze met een hele mooie overslag 1/1 draai een 3e plaats op dit toestel werd behaald.

 

Ook herhaalde ze deze prestatie op Brug nog eens met een hele nette en vlotte oefening, al was ze nog niet geheel content. Verder mag ze tevreden zijn met een 18e plaats in het eind klassement met zo weinig trainingsuren mede vanwege haar werk, proficiat

 

 

 

Nathaniëlla die eerstejaars senior is had duidelijk last van de zenuwen, ging Sprong bij het in turnen nog prima in de wedstrijd liep het niet goed. Dit had duidelijk te maken met de sfeer en prestaties van de overige deelnemers lieten zien.

 

Maar op het laatste toestel de evenwichtsbalk liet ze haar klasse op dit toestel zien. We wisten dat er een eis (men moet er 4 turnen) ontbrak maar ondanks dat had ze een van de hoogste uitgangswaarde en werd hiermee vijfde op dit toestel.

 

Als eerstejaars eindigde ze toch op knappe 19e plaats en dit geeft hoop voor de toekomst.